Продажба на сух и строителен дървен материал,пелети,обшивки,декинг и производство на врати,перголи,беседки,кашпи и други.
 
Как да се отопляваме през зимата

Как да се отопляваме през зимата

Цените на централното отопление, електрическата енергия, природния газ и твърдото гориво се покачват непрекъснато, а изграждането и обслужването на котел с дърва или въглища може да е доста трудоемко и изтощително начинание.

Пелетите са една екологична алтернатива на традиционното отопление. Представляват пресовани под високо налягане дървесни частици, слепени помежду си с естествения материал лигнин. Оформят се във вид на цилиндрични хапчета, с диаметър най-често около 6 см – 8 см.

Нафтата и другите енергийни източници всеки ден се изчерпват и това от своя страна налага необходимостта от търсене на нови алтернативи и модернизация. Разходите за добиване на дървен материал са незначителни, за разлика от производството на нефт и газ. С локалния добив и производство на пелети се намалява и доставката до крайния потребител.

Пелетите са възобновяем енергоизточник и основното им предимство е високото КПД при изгаряне и ниски нива на отделян въглероден двуокис. При тях се отделят и значително по-малко пепел и сажди, в сравнение с твърдите горива. Висококалорични са и за складирането им е необходимо малко пространство. За отоплението на площ от 80 кв.м например, са необходими до 4 пъти по-малко количество пелети, отколкото дърва и въглища. Друго важно предимство са многобройните възможности за автоматизация и улеснение на горивния процес на пелетните камини и котли, пред тези на твърди горива. Всички изброени предимства не само щадят природата, но и съдействат за подобряването на местната икономика.

При нас можете да намерите висококачествени пелети на утвърдени производители.

Сподели:
Имате въпроси?
close slider