Продажба на сух и строителен дървен материал,пелети,обшивки,декинг и производство на врати,перголи,беседки,кашпи и други.
 
Поддръжка на фасади с облицовка от естествен камък

Поддръжка на фасади с облицовка от естествен камък

Облицовка от естествен камъкКамъкът е вечен материал

Tова не означава, че фасадите от каменна облицовка не изискват никаква поддръжка. Фасадата трябва да се поддържа чиста. Освен това не съществува пълна защита от влиянието на атмосферните въздействия.

В най-общия случай изборът на защитно покритие е водено от изискването за отблъскване на водата и мръсотията. Защитните препарати имат и други функции – да предпазват материала от действието на киселини, основи, органични разтворители и бои, микроорганизми и др.

Облицовки от ронлив камък – пясъчник, варовик, които лесно попиват влагата, е препоръчително да се третират с препарат, който спомага за отблъскване на водата и мръсотията.

За повечето скални видове са подходящи маслено хидрофобните препарати. Те защитават повърхността на материала и от нефтопродукти.

В райони с чести киселинни дъждове се прилага обработка на камъка с препарати, които му придават устойчивост към кисела среда. А за облицовъчни материали в условията на висока влажност трябва да се избират препарати с бактерицидни свойства, които предпазват повърхността от появата на мъхове, лишеи и микроорганизми.

 

Сподели:
Имате въпроси?
close slider